Kennismaken met het Register PensioenAdviseur

0

Pensioenadviseurs die zijn aangesloten bij de beroepsorganisatie voor de onafhankelijke pensioenadviseur (RPA) kiezen ervoor om zich kwalitatief te onderscheiden in de dienstverlening naar de klant en verder te gaan dan de wettelijke vereisten met betrekking tot de kennis en deskundigheid.

Peter Schinkel, bestuurslid van het RPA, zal morgen tijdens InFinance Day een presentatie verzorgen waarin hij pensioenadviseurs laat zien waar het RPA voor staat.

Schinkel: “Het RPA vertegenwoordigt een beroepsgroep waarvoor vakbekwaamheid, deskundigheid, gemeenschappelijke gedragsregels, integriteit, objectiviteit en zorgvuldigheid de belangrijkste sleutelbegrippen zijn. Bij het RPA zijn pensioenadviseurs aangesloten die van mening zijn dat goede en onafhankelijke advisering over pensioen onmisbaar is en dat een serieuze beroepsorganisatie bijdraagt een goed werkend pensioenstelsel.”

Dat wil het RPA onder andere bereiken door actief te communiceren over zaken die bijdragen aan een positief imago van de pensioenadviseur in het bijzonder en de beroepspraktijk van de pensioenadviseur in het algemeen. Kennismaken met het RPA kan in visieronde 2 om 10.40 uur. Gratis inschrijven voor deze sessie kan hier.

Pensioendiscussie

Voor het onderdeel Pensioen neemt RPA-voorzitter Martijn Visser morgen samen met Erik Lutjens (VU) en Theo Gommer (&Gommer Pensions Group) plaats op de bank bij Diana Matroos. Zij gaan met elkaar in discussie over:

-Zorgplicht pensioenadviseur moet niet onderschat worden.

-Van verplichtstelling naar keuzevrije pensioenplicht voor iedereen biedt ook professionele pensioenadviseur nieuwe kansen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.