‘Verplicht pensioenplan bij scheiding’

0

Tijdens het eerste pensioencongres van de Pensioenorde zal bestuurslid Ingrid Leene een pleidooi houden voor invoering van een verplicht pensioenplan, als aanvulling op het Wetsvoorstel pensioenverdeling bij scheiding 2021.

Marike Knoef, hoogleraar empirische micro-economie aan de Universiteit Leiden, zal tijdens het congres van de Pensioenorde een keynote verzorgen waarin zij ingaat op het inzicht in pensioen bij consumenten.

Gefuseerde beroepsorganisatie

De Pensioenorde is de nieuwe naam voor de beroepsorganisatie van pensioendeskundigen, waarin de organisaties Register Pensioenadviseurs (RPA) en de Nederlandse Orde van Pensioendeskundigen (NOPD) begin dit jaar zijn opgaan. Bij de beroepsorganisatie zijn circa 300 pensioenadviseurs en –deskundigen aangesloten.

Iedereen is welkom

Het Pensioencongres vindt op donderdag 20 juni plaats, op Landgoed Groot Kievitsdal in Baarn. Ook niet-leden van de Pensioenorde zijn welkom op het congres, dat rond 15.00 uur van start gaat en aan het einde van de middag wordt afgesloten met een netwerkborrel. Voorafgaand aan het congres wordt de eerste algemene ledenvergadering van de Pensioenorde gehouden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.