Zorgplicht pensioenadviseur niet onderschatten

0

De zorgplicht die – bijvoorbeeld na het wijzigen van een pensioenregeling – op de schouders van de professionele pensioenadviseur rust, moet niet onderschat worden. Het is een van de stellingen die donderdag aan bod komen tijdens de Talkshow Pensioen.

De meer dan dertig kennissessies waaruit de adviseur tijdens InFinance Day een keuze kan maken, worden afgewisseld met een serie Expert-Talkshow in de grote Arena. Hier gaat een diversiteit aan branche-experts onder leiding van dagvoorzitter Diana Matroos met elkaar in discussie over spraakmakende onderwerpen en hete hangijzers op het gebied van pensioenen, hypotheken, verzekeren en beleggen.

Talkshow Pensioen

Voor het onderdeel Pensioen nemen Erik Lutjens (VU), Theo Gommer (&Gommer Pensions Group) en Martijn Visser (RPA) plaats op de bank bij Diana Matroos. Zij gaan met elkaar in discussie over:

Zorgplicht pensioenadviseur moet niet onderschat worden.

Van verplichtstelling naar keuzevrije pensioenplicht voor iedereen biedt ook professionele pensioenadviseur nieuwe kansen.

Gratis toegang voor adviseurs

Wat zijn voor u als adviseur de kansen op de korte termijn? U hoort en beleeft het op 29 maart 2018 in Expo Houten. Schrijf u direct gratis in en stel uw eigen dagprogramma samen op InFinanceDay.nl. Let op: er zijn al kennissessies volgeboekt.

Erik Lutjens

Erik Lutjens is hoogleraar Pensioenrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Academic Director van het Expertisecentrum Pensioenrecht. Tevens is hij pensioenrechtadvocaat bij DLA Piper en hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Pensioenvraagtukken. Hij heeft vele artikelen en diverse handboeken over pensioenrecht op zijn naam staan. In 2015 schreef Lutjens het rapport ‘Verplichtstelling van pensioenregelingen’ voor het ministerie van SZW.

Martijn Visser

Martijn Visser is voorzitter van het Register PensioenAdviseur (RPA). De beroepsorganisatie voor onafhankelijke pensioenadviseurs. Een serieuze beroepsorganisatie draagt volgens het RPA bij aan goed werkend pensioenstelsel. Visser is daarnaast directeur/eigenaar van het in Breda en in Veghel gevestigde pensioenadviesbedrijf Laater en van Pensioenbeheer Nederland, een bedrijf dat adviseur onafhankelijk het administratief beheer van pensioenregelingen uitvoert.

Theo Gommer

Theo Gommer is oprichter van Gommer & Partners. Hij is tevens verbonden als partner aan de &Gommer Pensions Group, de voormalige adviestak van de Akkermans & Partners Groep. Naast deze werkzaamheden is hij voorzitter van de Nederlandse Orde van PensioenDeskundigen, hoofdredacteur van het pensioenvakblad PensioenAlert en Onderneming & Pensioen, docent en publiceert hij regelmatig in (wetenschappelijke) vaktijdschriften en algemeen publieke bladen/kranten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.