Pensioenorde kiest voor eigen register

0

Beroepsvereniging De Pensioenorde neemt wegens een verschil van inzicht noodgedwongen afscheid van de Stichting Assurantie Registratie (SAR). Voor de ongeveer 300 aangesloten pensioenadviseurs en pensioendeskundigen wordt een nieuw register ingericht, met een eigen PE-systeem.

De Pensioenorde is de nieuwe naam voor de beroepsorganisatie van pensioendeskundigen, waarin de organisaties Register Pensioenadviseurs (RPA) en de Nederlandse Orde van Pensioendeskundigen (NOPD) begin dit jaar zijn opgaan. Het RPA-register is een van de registers die wordt uitgevoerd door de SAR. Binnen de SAR-stichting had het RPA tot voor kort een zelfstandig bestuur.

Samenwerking opgezegd

De Pensioenorde wilde voor haar leden een inschrijving in een openbaar register, beheerd door de SAR. De duo-voorzitters Borgert Tegel (voorheen NOPD) en Johan van Eekhout (voorheen RPA) van De Pensioenorde stellen nu dat het SAR-bestuur die visie van de beroepsvereniging niet deelde. Vorige week ging het echt mis, zeggen de voorzitters. “Het SAR-bestuur heeft zonder vooroverleg met het bestuur van de RPA de samenwerking met de Pensioenorde opgezegd. Dit laat de vier RPA-bestuursleden geen andere keus dan af te treden binnen de SAR. Zij zijn, bekrachtigd door de ALV, per direct toegetreden tot het bestuur van de Pensioenorde.”

SAR-voorzitter Michel Hassefras zegt zich niet in de kritiek te herkennen. AMweb tekende zijn kant van het verhaal op en dat gaf Johan van Eekhout, tevens voormalig SAR bestuurder, weer munitie om via de reactiemogelijkheid onder genoemd artikel het vuurtje verder op te stoken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.