‘PE-stuwmeer is een feit, oplossing ligt bij organisaties’

1

Vanwege een dreigend PE-stuwmeer roept Lindenhaeghe organisaties op om hun medewerkers een eerdere deadline op te leggen dan 1 april 2025.

In het afgelopen kwartaal zijn er 12.645 PE-examens afgelegd. Dat zijn er aanzienlijk meer dan in het kwartaal ervoor, toen werden er namelijk 3.702 examens afgenomen. Toch zijn er afgelopen kwartaal ruim 1.500 minder examens afgelegd dan in hetzelfde kwartaal van de vorige PE-periode en dat baart Lindenhaeghe zorgen. “Van de circa 110.000 examens die in deze PE-periode afgelegd moeten worden, zijn er nog circa 80.000 te gaan. Een enorm aantal dus, waarvan we ook nog eens verwachten dat zo’n 40.000 stuks tot het laatste kwartaal uitgesteld zullen worden”, zegt Edwin Deijs (foto), commercieel directeur bij Lindenhaeghe.

PE-stuwmeer

Deijs: “Om het PE-stuwmeer te voorkomen hebben we de afgelopen tijd al veel inspanningen geleverd. Zo hebben we extra plekken gecreëerd bij onze klassikale opleidingen om ervoor te zorgen dat iedereen al vroeg in de PE-periode op examen kon en hebben we speciaal voor het voorkomen van het stuwmeer een belteam opgericht dat continu onze cursisten belt om te informeren en activeren. Hier is veel gebruik van gemaakt, anders was het stuwmeer nóg groter geweest.”

Verantwoordelijkheid

Toch kan er nog meer gedaan worden, vindt Deijs. “We roepen nu opnieuw organisaties op om een eerdere, interne deadline te stellen en daarmee te voorkomen dat hun medewerkers hun PE-examen uitstellen tot het laatste kwartaal. Hier wordt flink gehoor aan gegeven. Er zijn al tientallen organisaties waarvan de medewerkers bijvoorbeeld op 1 juli, 1 oktober of 1 januari klaar moeten zijn. We zijn blij dat daar ook gehoor aan wordt gegeven.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.