Reactie Verbond op Allianz-deal

0

Het is aan elke verzekeraar om zelf te beoordelen of dergelijke procesafspraken met consumentenstichtingen over de afdoening van individuele zaken die zij hebben aangebracht behulpzaam zijn, schrijft het Verbond van Verzekeraars als reactie op de Allianz-deal.

Vanwege de grote diversiteit in portefeuilles, beleggingsverzekeringen en klantsituaties is het volgens het Verbond niet mogelijk hier algemene uitspraken over te doen. “In aanvulling op de in het verleden met consumentenstichtingen getroffen generieke compensatieregelingen, spannen verzekeraars zich in om waar mogelijk en nodig ook recht te doen aan specifieke situaties waarin aanleiding is voor aanvullende afspraken met de klant. De overeenstemming die Allianz heeft bereikt met een aantal claimstichtingen past in dat kader. Het betreft een aanpak waarmee het tegemoetkomen van individuele polishouders efficiënter uitgevoerd kan worden.”

Gericht op nazorg

Het Verbond benadrukt dat de sector als geheel gefocust blijft op het bijstaan van klanten “bij het bieden van inzicht en het maken van een bewuste keuze over hun verzekering, conform het met de minister van Financiën overeengekomen nazorgbeleid, waar de Autoriteit Financiële Markten op toeziet.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.