Uitstel ingangsdatum nieuw systeem voor schadevrije jaren

0

Het sectorbestuur Schade van het Verbond heeft het advies vanuit de projectorganisatie overgenomen om de ingangsdatum voor het nieuwe systeem voor schadevrije jaren met minimaal een halfjaar uit te stellen.

De oorspronkelijke ingangsdatum was 1 juli 2024 met een overgangstermijn van zes maanden voor de particuliere polissen en vierentwintig maanden voor de zakelijke polissen. De ontwikkeling van het centrale systeem heeft vertraging opgelopen, waardoor ook de voorbereiding van de aansluiting door alle deelnemers op het systeem is vertraagd.

Impact

“Het is van het grootste belang dat de invoering van het nieuwe systeem soepel verloopt vanwege de impact op verzekeraars, volmachten, verzekeringsadviseurs en verzekerden”, zegt het sectorbestuur Schade. “Alle acties die nodig zijn om dit te realiseren worden nu opnieuw ingepland. In nauwe samenwerking met de Stichting EPS en alle direct betrokkenen wordt een nieuwe ingangsdatum vastgesteld. Deze datum wordt op een later moment bekend gemaakt. Omdat de ingangsdatum is vastgelegd in de bedrijfsregeling 11 (schadevrije jaren) wordt de wijziging ook voorgelegd aan de Algemene Ledenvergadering van het Verbond op 26 juni 2024.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.