Convenant Brondata: “We hebben als keten een belofte gedaan!”

0

Florius-directeur Karin Polman hoopt dat alle ondertekenaars van het Convenant Brondata zich ervan bewust zijn dat de convenant-deadline van 1 januari 2025 nu snel dichterbij komt. “We hebben als keten een belofte gedaan en die belofte wil Florius niet breken.”

“Je merkt pas de voordelen van het werken met brondata als je het in de adviespraktijk ervaart”

In het Convenant Brondata is afgesproken om uiterlijk 1 januari 2025 marktbreed mogelijk te maken dat adviseurs een hypotheekaanvraag van een doorstromer in loondienst (of vergelijkbaar/minder complex) op basis van alleen brondata geaccepteerd krijgt bij een geldverstrekker, door gebruik te maken van een standaard. Florius behoort tot de eerste groep van uiteindelijk meer dan 60 partijen die zich heeft gecommitteerd aan de afspraken in het convenant. Met de acceptatie van de HDN-standaard CA/CX profileerde de geldverstrekker zich al meteen als deelnemer in de voorhoede en heeft die positie nog steeds.

Klaar voor de eindsprint

Florius is volgens Polman klaar voor de eindsprint van het convenant en voegde onlangs nog de brondatacoach toe. Polman verwacht in 2024 ook het aantal databronnen verder uit te breiden. “Al jaren investeren wij in het gebruik van brondata in de hypotheekketen. Daarmee willen we de digitalisering van processen versnellen om zo gemak te bieden voor zowel intermediair als klant. Marktpartijen die behalve investeren ook durven te experimenteren, zijn de winnaars van morgen”, aldus Polman. “Met het convenant werken we als keten samen aan een nieuwe standaard die leidt tot meer gemak en efficiency in de keten. De deadline van 1 januari 2025 komt nu snel dichtbij en ik hoop dat alle deelnemers zich hiervan bewust zijn.”

Klik hier en lees gratis het hele interview met Karin Polman in de nieuwe e-InFinance

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.