Koppeling AWI Connect met Infofolio

0

AWI heeft een koppeling gelegd tussen AWI Connect en Infofolio. De ruim zesduizend gebruikers van de front- en midofficesoftware voor de volmachtmarkt krijgen daardoor toegang tot de noodzakelijke gegevens voor het aanvragen van een inboedel- of opstalverzekering.

Het gaat bijvoorbeeld om gegevens over het type woning, de fundering, het dak, de gebruikte bouwmaterialen en de inhoud van de woning. De meeste van deze gegevens zijn wel ergens beschikbaar, maar het opzoeken ervan kost tijd.

Infofolio heeft data verzameld uit meer dan vijftig verschillende (openbare) registers en bronnen en deze in econometrische modellen gecombineerd. “Het resultaat zijn actuele en betrouwbare herbouw- en inboedelwaarden van alle opstallen (woningen en niet-woningen) in Nederland. Veel schadeverzekeraars accepteren de data uit de Adresscan Webservice van Infofolio inmiddels als alternatief voor de traditionele waardemeters”, aldus Walter de Groot namens Infofolio.

Gebruikers van AWI Connect, werkzaam bij serviceproviders en (huis)volmachtbedrijven, kunnen herbouw- en inboedelwaarden voortaan, op basis van adresgegevens, uit de Adresscan Webservice van Infofolio ophalen. “Dit maakt het aanvraag- en acceptatieproces veel efficiënter. Waardemeters invullen hoeft niet meer. In minder tijd heb je meer data met een betere kwaliteit tot je beschikking”, zegt De Groot.

Meer koppelingen

De koppeling tussen AWI Connect met de Adresscan Webservice van Infofolio is een nieuwe in de reeks van koppelingen tussen AWI Connect en systemen van derden. Zo koppelt AWI Connect al langer met bijvoorbeeld ABZ (onder andere VPI-tariferen) en Rolls (voor premieberekening en voorwaardenvergelijking).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.