ANVA & AWI leveren eerste productengines op

0

Vanuit de vorige zomer aangekondigde samenwerking tussen ANVA en AWI is een eerste initiatief ontsproten: Insurance Product Content, productengines voor verzekeraars en gevolmachtigden. Later dit jaar volgen meer initiatieven die de branche voorzien van gevalideerde content.

Volgens ANVA en AWI worden tarieven, acceptatieregels, voorwaarden & clausules, tabellen, schermen en datavelden nog steeds decentraal ingericht in de systemen van gevolmachtigden. Daarmee worden deze gegevens op een niet uniforme manier gebruikt door de adviseurs en bemiddelaars die hiermee werken, stellen zij vast: “Deze vorm van vastlegging, die een versnippering van productspecificaties veroorzaakt, is problematisch voor de branche die moet voldoen aan de steeds strengere wet- en regelgeving. Tot nu toe hebben wij los van elkaar diverse content gestandaardiseerd. Hoewel we elkaar op veel gebieden aanvullen, is er uiteraard ook overlap ontstaan. Daarom hebben wij vorig jaar besloten samen te werken op dit domein en onze uniforme content te bundelen.”

productengines

De eerste stap in de samenwerking staat volledig in het teken van de ontwikkeling en ondersteuning van productengines voor verzekeraars en gevolmachtigden. Samen bieden ANVA en AWI particuliere- en zakelijke productengines voor verzekeringsproducten die ontsloten worden volgens de geldende marktstandaarden (SIVI). Daarbij verzorgen AWI en ANVA de distributie van deze producten en ontwikkelen zij uitgebreide producthandleidingen ten behoeve van de systeemhuis-inrichting. De servicedesk van ANVA zorgt hierbij voor eerstelijns ondersteuning.

De afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt aan de ontwikkeling van deze productengines, die inmiddels bij de eerste aanbieders live zijn gegaan. Unigarant is een van de aanbieders die AWI en ANVA inschakelde om hun nieuwe Woonverzekering op een innovatieve manier te kunnen ontsluiten. “Het is ze gelukt een engine te bouwen die niet alleen voldoet aan de laatste marktstandaarden, maar ook nog eens voor alle gangbare platformen beschikbaar is”, aldus Unigarant.’

Smaakt naar meer

De gezamenlijke productengines zijn het eerste initiatief dat ANVA en AWI in het partnership samen naar de markt brengen. In de loop van het jaar starten meer initiatieven om samen meer gevalideerde content aan te bieden, zoals voorwaarden, clausules en meer.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.