Als ik in de Tweede Kamer kom, dan…

0

Een goed functionerende financiële sector is voor ons allemaal van groot belang. Er hebben de afgelopen jaren door onder andere het provisieverbod ingrijpende veranderingen plaatsgevonden bij banken en verzekeringsmaatschappijen. De Tweede Kamer kijkt kritisch naar de financiële sector. En met de evaluatie van het provisieverbod in 2017 breken er weer onzekere tijden aan.

Daarom vind ik het belangrijk dat er in de Tweede Kamer juist nu volksvertegenwoordigers aanwezig zijn die de financiële sector van binnenuit kennen. En dat ze het belang van deze sector – in het bijzonder die van rol van financieel adviseurs – onderkennen en op de agenda plaatsen.

Dat is belangrijk voor de sector zelf, maar ook voor de politici en uiteraard de consumenten. Veel onderwerpen die in de Tweede Kamer aan de orde komen hebben raakvlakken met de financiële sector. Milieu, ouderenzorg, oudedagsvoorzieningen, scholing, noem het maar op. Ik vind het belangrijk dat de financiële sector bij deze onderwerpen een positieve bijdrage levert. Dat kan door bewustwording en het bieden van passende oplossingen.

Dialoog tussen samenleving, politiek en financiële sector

Ik wil me graag ervoor inzetten om in de komende tijd de dialoog tussen de samenleving, politiek en de financiële sector in goede banen te leiden. Want zonder dialoog is er geen vertrouwen. En zonder vertrouwen kan er geen gezonde financiële sector bestaan.

In de wereld om ons heen verandert alles snel. Populisme en polarisatie winnen aan populariteit. Ik kies voor een politiek van verbinding en vertrouwen en het investeren in elkaar. Daarbij wil ik me in het bijzonder inzetten voor de belangen van de financiële sector. Laat uw stem niet verloren gaan en kies voor een kandidaat die oog heeft voor uw toekomst en voor degenen die u lief zijn.

 

Theo Krins is columnist bij InFinance, Manager Vermogensadvies bij Legal & General en raadslid in Gouda. Hij staat deze Tweede Kamerverkiezingen op nummer 29 van de kandidatenlijst van de ChristenUnie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Theo Krins

Theo Krins is Manager Vermogensadvies bij Scildon