Zakelijke markt is dé groeimarkt voor adviseurs

0

Vandaag staat het thema Zakelijke Markt centraal in InFinance Kansen & Visies – De Talkshow. Aan de talkshowtafel zijn te gast Jane Gabriël (NN Schade Intermediair), Theo Krins (Scildon) en Christian Dijkhof (HypotheekCompany).

Ondernemende klanten helpen om hun bedrijven te verduurzamen, dat is volgens Jane Gabriël, Manager Marketing & Distributie bij Nationale-Nederlanden Schade Intermediair, dé kans voor 2024. Gabriël: “De energietransitie zorgt voor het ontstaan van nieuwe risico’s. Voor het beoordelen van deze nieuwe risico’s is nog weinig tot geen data beschikbaar. Met het onlangs opgerichte NN Klimaat Acceptatie Team gaan we deze data verzamelen en inzetten.”

Bekijk de InFinance Kansen & Visies – De Talkshow:

De lokale adviseur is volgens tafelgast Christian Dijkhof, directeur HypotheekCompany, de ‘designated survivor’ op de markt voor bedrijfshypotheken en -financieringen. De sprong maken van hypotheekadvies naar bedrijfshypotheken is dé groeimarkt voor de komende jaren.

Volgens tafelgast Theo Krins, Sales Manager bij Scildon, onderschatten ondernemers het belang van een risicoverzekering en de opbouw van een adequate oudedagsvoorziening. Hij stelt dan ook dat bij belangrijke financiële oplossingen een risico-inventarisatie door een financieel adviseur noodzakelijk is. Dat moet volgens hem eerder een opting-out zijn, dan een opting-in.

InFinance Kansen & Visies – De Talkshow is powered by Stater. Een overzicht van alle uitgezonden talkshows kun je hier vinden

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Alex Klein

Alex Klein is hoofdredacteur van InFinance, een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners.