Wiebe Draijer vertrekt volgend jaar bij Rabobank

0

Wiebe Draijer draagt zijn functie als voorzitter van de groepsdirectie van Rabobank per 1 oktober 2022 over. De bank gaat op zoek naar een opvolger, zo wordt vandaag bekend.

Draijer trad op 1 oktober 2014 toe tot de raad van bestuur van Rabobank. In september 2018 werd hij benoemd voor een tweede bestuurstermijn van vier jaar als voorzitter van de groepsdirectie. Deze loopt volgend jaar eind september af.

Draijer laat nu weten het voorzitterschap per oktober 2022 over te willen dragen: “De afloop van mijn tweede termijn over een jaar zie ik als een natuurlijk moment om plaats te maken voor een opvolger. Tot die tijd blijf ik me natuurlijk met volle inzet en toewijding inzetten voor de coöperatieve Rabobank.”

Marjan Trompetter, voorzitter van de raad van commissarissen van Rabobank, geeft aan dat deze ‘tijdige aankondiging’ van Draijer de bank ruim de tijd geeft om ‘een waardig opvolger’ te vinden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.