Draijer moet vertrouwen terugbrengen

0

Wiebe Draijer is de beoogde nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Rabobank Nederland. De huidige voorzitter van de SER zal daarmee de plek innemen van de in oktober vorig jaar afgetreden Piet Moerland.

Wiebe Draijer (48) is sinds 1 september 2012 voorzitter van de Sociaal-Economische Raad. Hij is gevraagd de nieuwe functie op zich te nemen en zo een bijdrage te leveren aan het herstel van vertrouwen in de voor de Nederlandse economie zo belangrijke financiële sector.

De coöperatieve vorm van Rabobank Nederland acht Draijer bij uitstek de juiste uitgangsbasis voor verdere vernieuwing en stimulering van het bankwezen. Voor de Nederlandse economie is het van groot belang dat deze sector optimaal functioneert en een breed vertrouwen geniet.

De benoeming van Wiebe Draijer is ter toetsing voorgelegd aan de toezichthouders. Zodra de vereiste goedkeuringsprocedures zijn afgerond, wordt bekend per wanneer deze voorgenomen benoeming ingaat.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.