AFM heeft DVD-generator geüpdatet

0

De AFM heeft de benchmark van de DVD-generator geüpdatet. Hierdoor moeten financiële dienstverleners mogelijk hun Dienstverleningsdocument (DVD) aanpassen.

Aanbieders, bemiddelaars en adviseurs zijn verplicht om een gestandaardiseerd DVD aan de consument te verstrekken voor producten die onder het provisieverbod vallen. De AFM schrijft: “ Uw DVD moet altijd actueel zijn. Dit is vastgelegd in de Nadere regeling gedragstoezicht financiële ondernemingen (Nrgfo). Uw DVD is niet meer actueel als uw dienstverleningsconcept wijzigt of als het aantal op de markt verkrijgbare producten (de benchmark) wijzigt.”

Benchmark

“Het DVD geeft de consument een beeld van de reikwijdte van uw dienstverlening. Is er bijvoorbeeld sprake van een vergelijking van een beperkt aantal producten of een groot aantal producten? In de DVD-generator heeft u onder meer ingevuld hoeveel producten u binnen een bepaalde productcategorie vergelijkt”, schrijft de toezichthouder. “Het door u ingevulde aantal wordt in de DVD-generator afgezet tegen het totaal aantal in de markt verkrijgbare producten binnen de betreffende productcategorie. Dit noemen we de benchmark. Vervolgens concludeert de generator of u geen, een beperkt of een groot aantal producten vergelijkt. Uiteraard wijzigt het aantal in de markt beschikbare producten doorlopend.”

Jaarlijks publiceert de AFM het aantal op de markt verkrijgbare producten per productcategorie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.