Voorop beloont goed rijgedrag

0

Risk Verzekeringen heeft samen met Nationale-Nederlanden een nieuwe autoverzekering gelanceerd, Voorop. Deze verzekering registreert het rijgedrag van de bestuurder. Automobilisten die bewust en veilig rijden, verdienen daarmee aan het eind van het jaar een extra korting op hun verzekeringspremie.

Voorop maakt gebruik Pay How You Drive. Deze verzekeringstechniek werd vorig jaar als pilot gelanceerd door Fairzekering. Bij het afsluiten van een autoverzekering bij Voorop ontvangen automobilisten een Chipin-stekker. Deze stekker haalt informatie op over het rijgedrag van de automobilist: hoe hard hij/zij rijdt, remt en optrekt. Op basis van het gemeten rijgedrag scoort men plus- of minpunten. Aan het eind van het jaar resulteren de plussen of minnen in een correctie op de kortingsladder.

Uit vooronderzoek blijkt volgens Peter Schokker van Risk Verzekeringen dat automobilisten zich bewuster zijn van hun rijgedrag en zich beter aan de verkeersregels houden als hun rijgedrag wordt gevolgd. “Het gevolg is meer verkeersveiligheid en een daling van de schadelast. Eigenlijk wordt autorijden op deze manier veel eerlijker, persoonlijker en voor goede rijders goedkoper en leuker.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.