Univé verlaagt autopremie vanwege goede jaarresultaten

0

Coöperatie Univé heeft, naar eigen zeggen, het jaar 2020 afgesloten met goede financiële resultaten. De nettowinst bedraagt 37 miljoen euro en de premieopbrengsten stegen naar 523 miljoen. Het resultaat over 2020 is positief beïnvloed door een hoger technisch resultaat. Het overall resultaat van Univé Groep is lager dan 2019 door lagere beleggingsresultaten, aldus het jaarverslag.

Ron Bavelaar (foto), voorzitter van de Raad van Bestuur, is tevreden over de behaalde resultaten in een bewogen jaar: “2020 werd gedomineerd door Covid-19. Dat had een enorme impact op de samenleving, en dus ook op onze leden. Als coöperatie geloven we in de kracht van samen elkaar verder helpen. Ik ben er dan ook trots op dat we als organisatie hebben laten zien wat het zijn van een zekerheidsmerk, juist in onzekere tijden, voor onze leden inhoudt.”

Coronakorting

“Door de uitstekende kapitaalspositie, het goede resultaat over 2020 en vanuit het coöperatieve gedachtegoed kan Univé haar leden de voordelen laten ervaren van het lidmaatschap. Onder andere door in 2021 de premie voor de autoverzekering met een tijdelijke ‘coronakorting’ te verlagen voor bestaande en nieuwe leden. In 2020 breidden we de dekking op de schadeverzekeringen van 1,1 miljoen leden standaard uit met Univé Cyberhulp; door het positieve resultaat kunnen we de nieuwe dienstverlening tot verlengingsdatum in 2022 kosteloos toevoegen”, zegt Bavelaar.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.