Award meest innovatieve dienst/tool voor consument

0

Dit zijn de producten en diensten die dit jaar kans maken op een Gouden Lotus Awards 2022 in de categorie ‘Meest innovatieve dienst/tool voor de consument’: Advieswijzer van hypotheekketens enOvFD, NN Platform Gezond Wonen, FlexFront Verduurzaming Service, Univé zakelijke Cyber Fit Service, Lot Energiebespaartool.

Advieskantoren kunnen nog tot en met vandaag (13 mei) hun stem uitbrengen en maken daarmee zelf kans op een van de kantoorborrel-pakketten. Elke 25ste stemmer ontvangt bovendien een vacatureplaatsing op InFinance, je hebt het tenslotte al druk genoeg.

Ook dit jaar bestaat de Gouden Lotus verkiezing uit één vragenronde. De vragen zijn opgedeeld in acht categorieën die aan het professionele hypotheekadvies zijn gelieerd:

  • Hypotheekverstrekker & Hypotheekverstrekker <3 jaar
  • Serviceprovider & Serviceprovider <700 kantoren
  • Woonverzekeraar
  • Inkomensverzekeraar
  • ORV-aanbieder
  • Kredietverlener
  • Innovatie (Hypotheekproduct, Verzekeringsproduct, Dienst aan intermediair, Dienst aan consument)

Meest innovatieve dienst/tool voor de consument

Kanshebbers voor een Gouden Lotus Awards 2022 in de categorie ‘Meest innovatieve dienst/tool voor de consument’ zijn:

 

Advieswijzer van OvFD, Hypotheek Visie, De Hypotheekshop, De Hypotheker en Van Bruggen Adviesgroep (11-2021)

De vier grootste onafhankelijke hypotheekadviesketens van Nederland (Hypotheek Visie, De Hypotheekshop, De Hypotheker en Van Bruggen Adviesgroep) lanceerden in het najaar van 2021 in samenwerking met de OvFD de Advieswijzer. Die geeft de consument met behulp van drie iconen in één oogopslag inzicht over de totstandkoming van het productaanbod bij het afsluiten van een hypotheek: krijgt de consument persoonlijk advies over het gekozen product, vergelijkt de financiële dienstverlener producten en aanbieders en is de dienstverlener ongebonden.

 

Nationale-Nederlanden: Platform Gezond Wonen (10-2021)

Om het belang van een gezonde woning te onderstrepen lanceerde Nationale-Nederlanden in november het platform Gezond Wonen, met onder andere de met TNO ontwikkelde Gezond Wonen Check waarmee de consument de kwaliteit van het klimaat in huis in kaart te brengen. Onderzoek van NN wijst uit dat de kennis over schone lucht in huis nogal overschat wordt. Zo was ruim de helft (58%) van de respondenten zich er niet van bewust dat de concentratie fijnstof in huis direct na het bakken en braden vier keer zo hoog kan zijn als tijdens een dag met smog in Beijing.

FlexFront: Verduurzaming Service (01-2022)

Voor de Verduurzaming Service is FlexFront een samenwerking aangegaan met Susteen. Dankzij die samenwerking kan de adviseur zijn of haar klant voor, tijdens of na het adviesgesprek een zijsprong laten maken naar verduurzaming. Tijdens een 15 minuten durende telefonische intake kan een offerte uitgebracht worden voor de woningverduurzamingsmaatregelen. De adviseur weet dan waarmee hij rekening moet houden in de hypotheekaanvraag én heeft meteen de beschikking over de verbouwingsspecificatie. Zodra de klant akkoord is, volgt een huisbezoek om alles goed in te meten en de werkzaamheden voor te bereiden. Daarbij biedt Susteen toegang tot een uitgebreid landelijk netwerk van gecertificeerde en ervaren adviseurs en vakbekwame installatiebedrijven en isolatiespecialisten en fungeert daarbij als hoofdaannemer. De doorverwijzende adviseur ontvangt een vergoeding over elke aanneemsom.

 

Lot Hypotheken: Energiebespaartool (03-2022)

Om de bewustwording bij huizenzoekers en -bezitters te vergroten en de drempel tot verduurzamen te verlagen, introduceerde Lot in maart een energiebespaartool op haar website. De consument krijgt daarmee met een paar stappen een goed eerste beeld wat verduurzaming kan opleveren. De tool maakt gebruik van de rekenkern van Figlo.

Univé: Cyber Fit Service voor ondernemers (03-2022)

Univé biedt zakelijke klanten één jaar lang gratis Cyber Fit Service bij alle zakelijke verzekeringen. Met het trainingsprogramma leren zzp’ers, mkb’ers en hun medewerkers hoe ze de online veiligheid van hun bedrijf kunnen verbeteren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.