Univé introduceert Cyber Fit Service

0

Univé biedt zakelijke klanten één jaar lang gratis Cyber Fit Service bij alle zakelijke verzekeringen. Daarmee zegt de coöperatie een stap verder te gaan om haar zakelijke leden te helpen zich te beschermen tegen cybercriminaliteit.

Met het trainingsprogramma leren zzp’ers, mkb’ers en hun medewerkers hoe ze de online veiligheid van hun bedrijf kunnen verbeteren. Volgens Johan van den Neste (foto), directeur Univé Schade, groeit de behoefte aan kennis over online veiligheid onder deze groep ondernemers. “Zeker nu een groot deel van het bedrijfsleven zich online afspeelt. In de afgelopen vijf jaar heeft 60% van de Nederlandse bedrijven tenminste één keer te maken gehad met cybercrime (bron: CBS).”

Online veiligheid

Met Cyber Fit Service biedt Univé zzp’ers en mkb’ers een jaar lang gratis toegang tot het trainingsprogramma van Surelock, een bedrijf dat gespecialiseerd is in online veiligheid. Daarin staat het op een laagdrempelige manier herkennen van verschillende vormen van cybercrime centraal. Van den Neste: “Het platform met informatie en trainingsvideo’s geeft inzicht in de cyberrisico’s die een zaak loopt en welke preventiemaatregelen de ondernemer kan treffen om de online veiligheid van het bedrijf te verbeteren. Zo helpen we hen om hun cyberkennis te vergroten en hun zaak Cyber Fit te maken.”

Samen cybercriminaliteit voorkomen

Univé presenteert de Cyber Fit Service ruim een jaar na de lancering van Univé Cyberhulp. Daarmee helpt de coöperatie leden bij het voorkomen, beperken en herstellen van schade door cybercriminaliteit. Volgens Van den Neste is de toenemende cybercriminaliteit is een steeds groter risico, zowel voor zakelijke als particuliere leden. “Daarom helpen we onze leden om hun kennis over cybercriminaliteit te vergroten. Bijvoorbeeld met de cyberhelpdesk, die 24/7 beschikbaar is voor klanten die met cybercriminaliteit te maken hebben of dat vermoeden. Cyberhulp is toegevoegd aan de dekking van alle schadeverzekeringen en daarmee direct beschikbaar voor de 1,1 miljoen leden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.