Uitvaartpolis verdient blijvend aandacht

0

Het Verbond van Verzekeraars roept uitvaartverzekeraars op hun klanten vaker de vraag te stellen of de uitvaartverzekering nog wel bij zijn of haar wensen past. Hierdoor verkleinen de verzekeraars de kans dat nabestaanden later teleurgesteld zijn over het afscheid dat mogelijk is.

Een uitvaartpolis wordt vaak voor een lange looptijd afgesloten. Hierdoor sluit het gekozen verzekerde bedrag of pakket na verloop van tijd niet altijd meer aan bij de uitvaartwensen van de verzekerde. “Familieleden kunnen de indruk hebben dat alles goed is geregeld, terwijl de gewenste uitvaart niet volledig wordt vergoed. Dat kan tot teleurstelling leiden, juist op het moment dat ze een dierbare hebben verloren”, zegt Matthijs Timmermans, beleidsadviseur bij het Verbond.

Het kan altijd beter

Ook het omgekeerde komt voor, zegt hij. “Sommige verzekerden hebben juist een te uitgebreid product, bijvoorbeeld doordat hun kring van familie en vrienden door de jaren heen kleiner is geworden.” Het is volgens Timmermans niet zo dat uitvaartverzekeraars de afgelopen jaren hebben stilgezeten. “Maar onder- of oververzekering komt nog steeds voor. Verbetering is dus nog zeker mogelijk.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.