Softwareleveranciers starten met planten van Hypotheekbos

0

Faster Forward, De Nationale Hypotheekbond, Dutch Media Lab en Yes-co (allemaal onderdeel van de HFBG) hebben afgelopen zaterdag een start gemaakt met de aanplant van het ‘Hypotheekbos’. In Den Bosch werden de eerste 1000 bomen geplant. Samen met hun relaties en andere bedrijven willen de initiatiefnemers jaarlijks 15.000 bomen planten.

Jeroen Oversteegen (rechts op de foto), directeur De Nationale Hypotheekbond: “We willen een stukje bewustwording creëren in de hypotheekbranche. Door zelf met je handen in de aarde te zitten, besef je hoe je bij kunt dragen aan een duurzamere wereld. Ontbossing is continu aan de gang, maar de mensheid kan niet zonder bomen. Ze slaan CO2 op en voorkomen daarmee dat de aarde oververhit raakt. De volgende generatie is de generatie die nog lang moet leven op onze planeet, die gebukt gaat onder klimaatverandering en biodiversiteitsverlies.’

Diversiteit

Voor voldoende diversiteit van het bos en ‘the right tree in the right place’ werd er samengewerkt met lokale bedrijven. Er wordt daarom samengewerkt met Stichting Life Terra, die 500 miljoen bomen wil planten in Europa. Met dit ambitieuze doel wordt er voor elke Europeaan één boom geplant. Life Terra werkt hierbij samen met lokale bedrijven en gespecialiseerde implementatiepartners. André van Nieuwenhuijzen (links), directeur Faster Forward: “Door samen te werken met gespecialiseerde partijen zorgen we voor een veerkrachtig ecosysteem. Vooraf wordt namelijk bestudeerd welke soorten bomen en struiken op een bepaalde plek moeten komen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.