Ruim baan voor cryptovaluta tijdens Week van de Belegger

0

Met een ferme gongslag gaf Zita Chengadu vanmorgen het startsein voor de Week van de Belegger. Chengadu een van de initiatiefnemers van het eerste Bitcoin Crypto Congres voor beleggers. Dit onderdeel van de Week van de Belegger wordt gehouden op 9 november in de Beurs van Berlage.

Het is inmiddels alweer tien jaar geleden dat de wereld voor het eerst met de bitcoin te maken kreeg. Volgens Chenagdu, tevens coördinator van de Bull Up beleggersclub, maakt de cryptomarkt een professionaliseringsslag door en is volop in beweging. “De hype verandert in een markt die ‘here to stay’ blijkt. Uit onderzoek bleek dat 80% van de beleggers geïnteresseerd is om op korte termijn te gaan investeren in cryptovaluta. We zien een switch van professionals uit de traditionele beleggerswereld naar cryptovaluta, maar ook de grootbanken kijken met interesse naar deze valuta. Het investeringsbedrijf Fidelity Investments voorspelt dat 2019 een groot jaar zal worden voor de blockchain-industrie en crypto-assets. Om die reden heeft het een startup gelanceerd voor haar crypto- en institutionele klanten. Het zal niet lang meer duren of de rest volgt.”

Week van de Belegger

Gedurende de Week van de Belegger (2 tot 9 november) wordt met landelijke activiteiten, inspirerende programma’s en bijeenkomsten antwoord gegeven op de toenemende vraag naar kennis en informatie op het gebied van persoonlijke financiën. De focus van de Week ligt op educatie en informatie. Het stelt een breed publiek in staat om zich te informeren over de laatste ontwikkelingen en trends. De Week van de Belegger wordt vrijdag 9 november afgesloten met de BeleggersFair 2018 in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Hier worden tevens de Cashcow Awards voor de beste financials uitgereikt.

BeleggersFair

Het educatieve programma van de BeleggersFair heeft als thema ‘Geef uw kennis én vermogen een boost’ en biedt nieuwe inzichten en visies voor beginnende en gevorderde beleggers. Onder leiding van Charles Groenhuijsen geven meer dan 50 financiële zwaargewichten en beleggingsgoeroes acte de présence, waaronder Dominique Dijkhuis (AFM), Laurens van der Spek (KPMG), Bob Homan (ING), Nico Klene (ABN Amro), Elwin de Groot (Rabobank) en nog vele anderen. Voor bezoekers is het een echte beleving met informatie, tips en interactiemomenten bestaande uit 2 plenaire sessies, 15 masterclasses en 11 snelcursussen. Naast demonstraties door exposanten is er infotainment bij de talkshows met professionals en zijn er dé gouden tips van de goeroes.

Bitcoin Crypto Congres

Het 1e Bitcoin Crypto Congres vindt plaats op 9 november van 12.30 tot 17.00 in de Graansbeurszaal van de Beurs van Berlage in Amsterdam. Hier wordt volgens de initiatiefnemers de cryptocurrency-markt opengebroken, huidige tendensen in deze zeer veranderlijke wereld zichtbaar gemaakt en maakt de bezoeker mee hoe je in een bear market geld kan verdienen aan blockchain en cryptocurrency. Successen van cryptobeleggers komen aan bod, maar ook de verliezers die niet op het juiste moment zijn ingestapt.

Zita Chengadu: “Bezoekers van het congres zullen een beter inzicht krijgen in de techniek, de terminologie en de actuele ontwikkelingen rondom crypto- en blockchaingebied. Na het congres heb je een overzicht waar bitcoins en andere cryptomunten vandaan komen, en wat de huidige tendensen in deze zeer veranderlijke wereld zijn.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.