Richard Plat is Actuaris van het Jaar

0

Op de jaarlijkse Actuarisdag in Zeist is Richard Plat (links op de foto) door zijn beroepsgenoten en een vakjury uitgeroepen tot Actuaris van het Jaar 2019. De andere genomineerden waren Dick Boeijen, Daan Kleinloog en Gisella van Vollenhoven.

Plat werd tijdens de uitreiking door de jury geroemd om zijn ‘diepe en brede kennis van het vakgebied, de grote nationale en internationale impact van zijn onderzoek en publicaties en zijn grote gedrevenheid naar toepasbaarheid’. Hij introduceerde onder andere een sterftemodel dat in de VS werd uitgeroepen tot ‘meest geschikte model’ en inmiddels in meer dan tien landen wordt gebruikt.

Talent van het Jaar

Eerder op de dag werd ook de Actuarieel Talent van het Jaar Prijs uitgereikt. Deze ging naar Linda Vos van PwC. Zij maakte diepe indruk op het publiek met haar sterke en zeer persoonlijke presentatie. De afgelopen jaren ontwikkelde ze onder andere een voorspelmodel voor de effectiviteit van beschikbare medicijnen bij MS. Haar onderzoek wordt gezien als een doorbraak in de zorgsector. De andere genomineerden waren Stephan van Stalborch en Timo van der Veen.

Publieke waardering

De prijzen zijn een initiatief om actuarieel specialisten, die een duidelijke voortrekkersrol vervullen in de profilering van de actuariële beroepsgroep, publiek te waarderen en een platform te bieden ter versterking van hun activiteiten. De jury bestaat uit zeven leden, onder wie Tweede Kamerlid voor de VVD Helma Lodders en staat onder leiding van voorzitter Ronald Latenstein.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.