Gijs Kloek Actuaris van het Jaar 2023

0

Tijdens de jaarlijkse Dag van de Actuaris is Gijs Kloek uitgeroepen tot Actuaris van het Jaar 2023. De vakjury: “Hij draagt op indrukwekkende wijze bij aan een van de meest urgente maatschappelijke vraagstukken van onze tijd: klimaatverandering. Een inspiratiebron voor de beroepsgroep.”

Gijs Kloek is senior manager Actuarial – Climate Change & International bij Achmea. Hij is een autoriteit op het gebied van klimaatadaptatie en weet van daaruit een brug te slaan naar het actuariaat. “Nieuwe wegen werden door hem ingeslagen om klimaatrisico’s te kwantificeren en om te zetten naar modellen voor bijvoorbeeld overstroming en neerslagschade”, aldus de vakjury. De andere genomineerden waren actuarissen Henk Bets en Max Kaspers.

Talent van het Jaar

Inge Lodder (ELAVV Consultancy) is uitgeroepen tot Actuarieel Talent van het Jaar 2023. Zij is volgens de vakjury een gedreven en ambitieuze jonge actuaris met passie voor innovatie. “Ze begrijpt dat technologie de sleutel is tot het optimaliseren van actuariële processen. Door de nadruk te leggen op automatisering en digitalisering van routinetaken, creëert ze ruimte voor diepgaande analyse en strategische besluitvorming.” De andere genomineerde talenten waren Johannes Meindersma en Maurice Rodrigues.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.