Katrien Antonio Actuaris van het Jaar 2021

0

Op de jaarlijkse Dag van de Actuaris is Katrien Antonio door haar beroepsgenoten en de vakjury uitgeroepen tot Actuaris van het Jaar 2021. Volgens de vakjury dragen haar diepgaande onderzoeken op het gebied van Schade en Leven bij aan betere sterftemodellen, reserverings- en prijstechnieken.

Katrien Antonio (grote foto) is hoogleraar actuariële wetenschappen aan de KU Leuven en universitair hoofddocent actuariële wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en draagt vanuit die rol met veel passie en inzet bij aan de vorming van een nieuwe lichting actuarissen. De andere genomineerden waren Jan de Wit en Kees van Heugten.

De vakjury erkent haar leidende positie in de wetenschappelijke ontwikkeling van het actuariële vakgebied. “Op het gebied van Schade en Leven dragen haar diepgaande onderzoeken bij aan betere sterftemodellen, reserverings- en prijstechnieken. Daarbij verrijkt zij de traditionele actuariële leer met inzichten uit Data Science, Artificial Intelligence en Machine Learning.”

Talent van het Jaar

De Actuarieel Talent van het Jaar Prijs is gegaan naar Iris Nonneman (foto-inzet), Associate quantitative consulting bij PwC. Haar bijdrage aan PHREND (Predicitive Healthcare with Real-world Evidence for Neurological Disorders), een model dat artsen helpt om voor MS-patiënten gelijk de juiste en meest effectieve behandeling voor te schrijven, maakte indruk en gaf de doorslag voor haar verkiezing. De andere genomineerden waren David Bultsma en Yvonne Prins.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.