Petitie voor persoonlijke pensioenpotten

0

Sjaak Zonneveld is precies een week voor Prinsjesdag een petitie gestart voor de komst van persoonlijke pensioenpotten. De petitie wordt al ondersteund door onder andere Annemarie van Gaal, Hans Biesheuvel, Peter Verhaar en Theo Gommer.

Zonneveld: “Rutte III kondigde de komst van de persoonlijke pensioenpotjes aan. Maar er zijn steeds meer geluiden te horen dat het daar toch niet van gaat komen. Vandaar nu deze petitie.” De mede-oprichter BrightPensioen hoopt met de petitie de regering er alsnog van te overtuigen dat veel mensen willen dat we in Nederland overgaan naar een pensioenstelsel met persoonlijke pensioenpotten.

Grote verplichtstelling

In een toelichting schrijft Zonneveld: “Er moet een direct verband komen tussen wat je inlegt en wat je aan pensioen terug krijgt. Met de huidige collectieve pensioenpot is dat verband er niet wat heel nadelig uitpakt voor sommigen. Een mogelijkheid om te komen tot persoonlijke pensioenpotten is wanneer de zogenoemde ‘Grote verplichtstelling’ verdwijnt. Die bepaalt dat je verplicht bij een pensioenfonds zit op basis van het werk dat je doet. Voor alle duidelijkheid: het verdwijnen van de Grote verplichtstelling betekent niet dat je niet meer verplicht bent voor je pensioen te sparen. Het beëindigt wel de gedwongen winkelnering. Het is belangrijk pensioen op te bouwen, maar waarom mag je niet bepalen bij wie je dat doet?”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.