BrightPensioen krijgt B Corp certificatie

0

BrightPensioen mag zich vanaf vandaag B Corp noemen. De B in B Corp staat voor ‘benefit for all’.

De B Corp community bestaat uit bedrijven die zich actief inzetten ten goede van mensen, leefgemeenschappen en de planeet. Een B Corp moet voldoen aan hoge, geverifieerde normen op het gebied van sociale- en milieu-impact, accountability en transparantie. Op de onderdelen governance, medewerkers, community, milieu en klanten worden bijna 200 vragen gesteld. Minimaal 80 punten zijn nodig om het certificaat te behalen. De maximale score is 200 punten. BrightPensioen haalde een score van 96.3.

Duurzaamheid

Directeur Sjaak Zonneveld (foto): “Dat ‘benefit for all’ zit in ons dna. Sinds de start van BrightPensioen is duurzaamheid een belangrijk speerpunt. We beleggen duurzaam en publiceerden in 2022 als eerste financiële dienstverlener met pensioenoplossingen een duurzaamheidsverslag. Het is onze ambitie om de meest duurzame aanbieder van individueel aanvullend pensioen te zijn. We zijn ook enkele jaren een social enterprise. We hebben geen winstmaximalisatie als doel en door een coöperatief model hebben onze leden zeggenschap. We zijn heel blij dat we zijn toegetreden tot een bijzondere community van bedrijven die het goed voorhebben met de wereld en dat vervlechten in hun bedrijfsvoering.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.