Op verzoek DNB faillissement Conservatrix uitgesproken

0

Vandaag heeft de rechtbank Amsterdam op verzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) het faillissement van levensverzekeraar Conservatrix uitgesproken. De curatoren onderzoeken nu of de verzekeringen van Conservatrix kunnen worden overgedragen aan een andere verzekeraar die financieel gezond is.

Conservatrix werd drie jaar geleden onder regie van DNB voor 1 euro overgedragen aan de Amerikaanse investeerder Eli Global. Daarna is de financiële situatie van de levensverzekeraar er eigenlijk alleen maar zorgelijker op geworden. Met het uitgesproken faillissement vandaag als absoluut dieptepunt. Op dit moment is nog niet duidelijk wat de concrete gevolgen van het faillissement voor de polishouders zijn, valt te lezen op de website van Conservatrix. “De directie betreurt het ten zeerste dat de getroffen maatregelen niet tot een positieve uitkomst hebben geleid. Wij hebben ons tot het laatste moment ten volle ingezet voor onze polishouders. Dat dit ondanks de getroffen maatregelen niet gelukt is, voelt wrang”, aldus René Collé, CEO van Conservatrix.

Op korte termijn ontvangen de polishouders een persoonlijke brief waarin namens curatoren meer informatie zal worden verstrekt over het vervolg van het proces.

Curatoren

De rechtbank heeft mr. drs. W.J.M. van Andel en mr. E.L. Zetteler van Wijn & Stael Advocaten aangesteld als curatoren. Curatoren zijn vanaf de uitspraak van het faillissement verantwoordelijk voor Conservatrix en zijn aangesteld om de belangen van de schuldeisers, waaronder de polishouders, te behartigen.

Ontwikkelingen in het faillissement die gedeeld kunnen worden publiceren de curatoren de komende tijd op de website van Conservatrix.

Lees ook:

Polishouders Conservatrix verenigen zich

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.