CBS registreerde nog nooit zo weinig faillissementen

0

In april zijn 109 bedrijven en instellingen in Nederland failliet verklaard. Nog nooit eerder registreerde het CBS zo’n laag aantal faillissementen sinds de start van de statistiek in 1981.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in april 109 bedrijven en instellingen (inclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Dat zijn er 71 minder dan in maart. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 25. Dat zijn er 9 minder dan in maart.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in april de meeste faillissementen uitgesproken in de sector industrie.

In april gingen tien financiële instellingen failliet, tegenover achttien in maart.

Afname faillissementen sinds 2020

Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 911 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af.

Vervolgens bleef de trend tot medio 2020 redelijk vlak. Sindsdien is het aantal faillissementen afgenomen. In april 2022 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau sinds het begin van de tijdreeks in januari 1981.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.