Nieuw initiatief Allianz zakelijke verzekeringen

0

Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS), de zakelijke verzekeraar van de Allianz Group, richt een nieuw bedrijfsinitiatief op, ‘AGCS Services’.

AGCS biedt traditionele schadeverzekeringsproducten aan voor een breed scala van bedrijfstakken. Verder vindt men er ook alternatieve risico-overdracht en kapitaalmarktoplossingen. Momenteel zijn deze risk consulting en verzekeringsdiensten alleen maar beschikbaar als onderdeel van een bestaande verzekeringsdekking of programma. AGCS beantwoordt naar eigen zeggen met deze nieuwe diensten een toenemende vraag bij de klant door ‘ontbundelde’ diensten aan te bieden op basis van ‘pay as you go’.

“Huidige risk managers van grote bedrijven hebben veel meer nodig dan traditionele risico-overdracht in de complexe en snel veranderende omgeving van vandaag. Door een reeks diensten met toegevoegde waarde te introduceren, verbeteren we ons aanbod en bieden we onze klanten een bredere keuze, omdat ze nu kunnen kiezen voor specifieke serviceoplossingen. We kunnen nu bedrijven ondersteunen en beschermen in alle stadia van hun risico’s. Zo kunnen ze deze risico’s voorspellen, volgen en beperken en zo financiële verliezen te dekken en effectief en efficiënt te reageren wanneer zich een ramp voordoet”, zegt Hartmut Mai, AGCS Board Member en verantwoordelijk voor de AGCS regio’s Midden- en Oost-Europa, wanneer AGCS Services gelanceerd wordt op het FERMA Forum 2019 in Berlijn.

De AGCS Services zullen in eerste instantie aangeboden diensten zijn die gericht zijn op risicobeperking, captive advies en crisis management via de afzonderlijke entiteit Allianz Risk Consulting GmbH. De diensten worden geleverd door AGCS-experts en -ingenieurs aangevuld door externe leveranciers.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.