Medische rijtesten CBR wel gedekt

0

Verontruste rijschoolhouders luidden eind januari de noodklok omdat verreweg de meeste van de ruim 20.000 medische rijtesten die jaarlijks door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) worden afgenomen, volgens hen sinds 2015 niet meer gedekt zouden zijn door de verzekering. De minister stelt hen nu gerust.

In het dagblad Tubantia gaven de verontruste rijschoolhouders uit het oosten aan te vrezen dat zij bij een ongeval mogelijk zouden moeten opdraaien voor de veroorzaakte schade en  letsel. SP-Kamerlid Smaling stelde hierop schriftelijke vragen aan de Minister van Infrastructuur en Milieu.

Onduidelijkheden wegnemen

In haar antwoorden schrijft minister Schultz van Haegen dat het door de rijschoolhouders geschetste beeld niet klopt met de werkelijkheid. “Van het Verbond van Verzekeraars heb ik begrepen dat hun leden gewoon schade vergoeden die ontstaat bij het afnemen van medische rijtesten met een lesauto. Ook het CBR kent geen concrete gevallen waarbij het probleem dat wordt beschreven in het artikel zich heeft voorgedaan. Het is belangrijk dat er geen onduidelijkheden zijn bij rijschoolhouders. Daarom zullen het CBR en het Verbond van Verzekeraars op mijn verzoek ervoor zorgen dat de onduidelijkheden worden weggenomen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.