Eén miljoen overstappers autoverzekering

0

In de afgelopen vijf jaar stapten ruim één miljoen automobilisten over van autoverzekeraar. De komende twaalf maanden is slechts 7% van plan over te stappen en 55% weet nog niet wie de volgende autoverzekeraar gaat worden, blijkt uit de Nationale Benchmark Autoverzekeringen.

Aan dit onderzoek van Multiscope deden ruim 5.200 Nederlanders mee. Van de één miljoen overstappers in de afgelopen vijf jaar ging 6% weg bij ASR en 10% stapte over naar ASR. Nh1816 verloor 3% van de overstappers en won 7% van de overstappers. Deze twee partijen hebben volgens Multiscope de hoogste overstapbalans (+4%).

Allianz Direct

Per autoverzekeraar verschilt het percentage klanten dat zegt in de toekomst over te willen stappen. Onder de respondenten zegt ruim een op de acht klanten van Allianz Direct (13%) weg te gaan. Dat is het hoogste percentage van alle autoverzekeraars. Promovendum en De Goudse staan op de tweede plaats met 12%. Ditzo (11%) maakt de top drie compleet.

Daartegenover staat dat 5% van de automobilisten in de toekomst van hun huidige auto- verzekeraar naar Allianz Direct willen gaan.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.