Landelijke makelaars merken trek uit de stad op

0

Buitenstate makelaars (40 zelfstandige NVM kantoren) heeft uitgezocht dat je op het platteland voor hetzelfde geld vrijstaand én twee keer zo groot woont in vergelijking met een stad als Amsterdam. Groningen is voor kopers de  goedkoopste provincie om vrijstaand en landelijk te wonen.

De gemiddelde vraagprijs voor vrijstaande woningen en woonboerderijen op het platteland zit momenteel op 2.879 euro per m2. In Amsterdam was dat in juni 6.061 per m2 (bron: Huizenzoeker). “Het enorme verschil  verklaart de trek van jonge gezinnen uit de stad, want bij deze cijfers heb je het alleen over het woonoppervlak. Daar krijg je dus vaak de grond en bijgebouwen nog ‘gratis’ bij. Door corona raakt wonen op het platteland weer meer in trek. Veel noodgedwongen thuiswerkers zaten samen met hun kroost te werken. De verwachting is dat velen blijven thuiswerken. Dan is het fijn als je een aparte werkkamer hebt en je kinderen buiten stoom kunnen afblazen op de trampoline. ”, vertelt Geert Klaver van de gelijknamige makelaardij voor landelijk wonen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.