Jubileum vwd cash Fund Awards

0

Voor de vijfde keer reikten vwd group en cash op 8 maart gezamenlijk de vwd cash Fund Awards uit. Tijdens een feestelijk diner in de Koepelkerk in Amsterdam werden naast drie Super Awards en drie Group Awards in maar liefst 28 categorieën certificaten uitgereikt aan beleggingsfondsen en Exchange Traded Funds (ETF’s) op basis van de vwd Diamond Rating.

Tijdens deze feestelijke avond werden ook de winnaars van de ‘cash Innovatieprijs’ en de ‘cash Publieksprijs’ bekend gemaakt. De ‘cash Innovatieprijs’ is nieuw en FitVermogen.nl was de winnaar. ABN Amro won de ‘cash Publieksprijs’. Het was de vijfde keer dat vwd group en het grootste multimedia platform voor particuliere beleggers, cash/cashcow.nl, gezamenlijk de Fund Awards uitreikten.

De Super Awards gingen naar NN Investment Partners in de categorie ‘30 of meer fondsen in beheer’, First State Investment Management in de categorie ‘tussen de 10 en 30 fondsen in beheer’ en Amundi in de categorie ‘ETF-aanbieders’.

De Group Awards werden overhandigd aan First State Investment Management in de categorie ‘Aandelen’, ASR Nederland Beleggingsbeheer in de categorie ‘Obligaties’ en ACTIAM in de categorie ‘Gemengd’.

cash Innovatieprijs

Ruim 100 beleggingsprofessionals genoten van een diner dat werd gecombineerd met de uitreiking in de verschillende categorieën. Een feestelijke bijeenkomst die werd gepresenteerd door financieel journalist Esther van Rijswijk.

De ‘cash Innovatieprijs’ is nieuw, maar net als de ‘cash Publieksprijs’ gebaseerd op het jaarlijkse onderzoek onder actieve beleggers, de lezers van zowel het magazine cash als de website cashcow.nl.

De ‘cash Innovatieprijs’ is het antwoord van deze lezers op de vraag: “Wat is volgens u het meest innovatieve beleggingsproduct?” Voorafgaand aan de uitreiking van de nieuwe ‘cash Innovatieprijs’ sprak de founder van Holland FinTech, Don Ginsel, over het belang van innovatie in de relatie tot de maatschappelijke relevantie voor de financiële dienstverlening.

De ‘cash Publieksprijs’ gaat jaarlijks naar wat volgens de lezers van het blad en de website de beste beleggingsinstelling is in Nederland. ABN Amro was dit jaar duidelijk de winnaar en Richard de Groot, Directeur Vermogensbeheer ABN Amro MeesPierson, nam namens de bank het beeld van Mercurius in ontvangst, de trofee die traditioneel hoort bij deze prijs.

Klik hier voor een totaaloverzicht van alle winnaars van de vwd cash Fund Awards

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.