Compilatie interviews op de Fund Awards

0

Tijdens het sfeervolle lustrum van de vwd cash Fund Awards op 8 maart werd bekend welke fondsen en fondsaanbieders als de mooiste diamanten van de fondsenindustrie in Nederland moeten worden beschouwd. Bekijk de compilatie van interviews met een aantal belangrijke prijswinnaars.

In de videocompilatie komen aan het woord: Ivar Roeleven (Head of Mutual Funds Europe bij NN Investment Partners), Richard de Groot (directeur Vermogensbeheer bij ABN Amro), Gert-Jan Verhagen (Head of ETF, Indexing & Smart Beta Sales van Amundi in de Benelux), Corné van Zeijl (portfoliomanager Aandelen bij Actiam) en Rogier Westhuis (Head of Wholesale Business Netherlands & Nordics bij Pioneer Investments).

Deze smaakmakers binnen de beleggingsindustrie gaan onder meer in op hun succesformules, beleggingskansen en uitdagingen op beleggingsgebied. Meer dan honderd beleggingsprofessionals waren aanwezig toen de prijzen werden verdeeld in de Amsterdamse Koepelkerk.

Zie hieronder de video:

Hoofdredacteur Eddy Schekman van cash magazine en Business Director Richard de Rooij van de vwd group, een van de meest toonaangevende leveranciers en vergelijkers van fondsdata in Europa, verwelkomden samen de aanwezigen. Schekman deed dat per video vanuit China, terwijl De Rooij op het podium uitleg gaf over de criteria die bepalend waren voor het toekennen van de prijzen.

Zie voor een overzicht van alle prijswinnaars: www.fundawards.nl.

Fund Awards

Bijna dertig vertegenwoordigers van beleggingsfondsen en Exchange Traded Funds (ETF’s) mochten daarna een certificaat afhalen bij dagvoorzitter Esther van Rijswijk. Na een kort intermezzo werden de Super Awards en de Group Awards uitgereikt. De Super Award voor de aanbieder met ‘30 of meer fondsen in beheer’ ging naar NN Investment Partners. Amundi kreeg de Super Award voor de aanbieders van ETF’s.

First State Investment Management mocht de Super Award in ontvangst nemen in de categorie ‘Tussen de 10 en 30 fondsen in beheer’. Het bedrijf kreeg ook de Group Award in de categorie ‘Aandelen’. Voor ‘Obligaties’ werd deze uitgereikt aan ASR Nederland Beleggingsbeheer en in de categorie ‘Gemengd’ was Actiam de gelukkige.

Ten slotte zette cash nog twee instellingen in het zonnetje met twee andere prijzen. De cash Publieksprijs gaat jaarlijks naar de beste beleggingsinstelling in Nederland. De lezers van het magazine cash en cashcow.nl wijzen die aan. ABN Amro was deze keer duidelijk de winnaar. NN Investment Partners en Robeco waren ook genomineerd.

Voor de eerste keer werd dit jaar de cash Innovatieprijs uitgereikt. Ook hier hadden de lezers van blad en website het voor het zeggen. NN Investment Partners ging met de eer strijken. De andere genomineerden Knab.nl en Pritle legden het af tegen FitVermogen.nl, het execution only beleggingsplatform van deze beleggingsbeheerder.

Bekijk ook de sfeerimpressie van de vwd cash Fund Awards

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.