Jongeren ruilen privacy voor premiekorting

0

Volgens Rijgedragverzekering.nl hebben jongeren totaal geen moeite met het delen van gegevens over hun rijgedrag, in ruil voor een premiekorting op hun autoverzekering. Vooral bij beginnende bestuurders slaat de autopolis die het rijgedrag van de bestuurder meet aan.

Volgens oprichter Michael Boon – die eerder de Kilometerverzekering introduceerde – is betalen voor hoe netjes je rijdt een trend die in Nederland nog in de kinderschoenen staat, maar wereldwijd al succesvol is gebleken. “Een eerlijke premie bij goed rijgedrag is logisch. Je beloont goede rijders.”

Diverse verzekeraars

Rijgedragverzekering.nl biedt Rijgedragverzekeringen aan van ASR, Bovemij, Delta Lloyd, Nationale-Nederlanden en Reaal. Om gegevens te kunnen delen met de verzekeraar dient de polishouder alleen maar een obd-stekker in de op het polisblad vermelde auto te installeren. Het aangesloten kastje stuurt vervolgens elke twee minuten data door naar de server van de verzekeraar.

Ook locatiegegevens

Er wordt onder meer gekeken naar hoe vaak de bestuurder te snel optrekt, te hard remt of de maximale snelheid overschrijdt. Het kastje geeft ook informatie door over de locatie en status van de auto, zoals de kilometerstand, het onderhoud, het toerental en het brandstofniveau. Ook bij een aanrijding worden gegevens automatisch doorgestuurd. “Op basis van al die data berekent de rijgedragverzekeraar elke maand de rijscore. Hoe hoger, hoe beter en hoe meer korting op de premie: die kan oplopen tot 35% per maand. Bestuurders kunnen in hun eigen online dashboard de beloning realtime zien”, aldus Boon.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.