In de zomer beleggen in bier en ijs

0

Een deel van de Nederlandse beleggers heeft deze hete zomer weer dankbaar gebruik gemaakt van een oude beurswijsheid. 13% van hen reageerde op de warmte door te beleggen in bedrijven die zomerse producten produceren, zoals ijsjes van Unilever of Heineken bier.

De nieuwste ING BeleggersBarometer (videolink) wijst verder uit dat 80% van de beleggers tijdens deze warme zomer aangaf er zeker van te zijn dat de mens van invloed is op de klimaatverandering, 15% ontkent dit. Voor ruim de helft van de beleggers (57%) speelt duurzaamheid geen rol in hun keuze voor aandelen of fondsen. Een groot deel (51%) geeft aan niet bewust te beleggen in bedrijven met een duurzaam karakter. Toch geven de beleggende respondenten wel aan dat ze bereid zijn om (in beperkte mate) aan rendement in te leveren als ze kiezen voor duurzame beleggingen (56%).

Beleggersvertrouwen in de lift

Waar de vertrouwensindex in juli een dipje beleefde met een daling naar 133 punten, herstelt de BeleggersBarometer zich deze maand met een score van 141 punten. Beleggers zagen de waarde van hun eigen portefeuille in de afgelopen tijd stijgen en verwachten dat deze stijging de komende maanden doorzet.

Beleggers verwachten dat de AEX in november 2018 op 561 punten zal staan. Dit is significant hoger dan vorige maand, toen men een stand van 528 voorspelde over drie maanden. Over het huidige kabinet is de Nederlandse belegger een stuk minder positief gestemd. Rutte III scoort gemiddeld een magere 5,9 voor het gevoerde sociaaleconomische beleid.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.