‘Beleggers zijn minder optimistisch’

0

De ING BeleggersBarometer daalt in september van 119 naar 101 punten. Deze daling kan grotendeels worden verklaard door een meer sombere kijk op de algemene economische situatie.

Ruim 4 op de 10 beleggers vindt dat de economische situatie in de afgelopen drie maanden is verslechterd, een stijging van 15% ten opzichte van augustus. Een derde van de beleggers denkt dat de situatie gelijk is gebleven en 23% ziet een verbetering. De stand van 101 punten is zo goed als neutraal. Beleggers doen regelmatig een waardecheck op hun portefeuille en focussen op de lange termijn.

Toekomst

Over de toekomst zijn beleggers ook minder positief. 40% van de beleggers verwacht een verslechtering van de economische situatie in de aankomende 3 maanden. Dit was vorige maand nog 26%. Bijna de helft (45%) denkt dat de economische situatie ongeveer gelijk zal blijven. Slechts 23% voorziet een verbetering van de economie. Bob Homan (foto), hoofd ING Investment Office: “Het sentiment van beleggers sluit aan bij de vooruitlopende indicatoren voor de Europese economie, die de afgelopen tijd een duidelijk minder positief beeld schetsen.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.