HvA wint FFP Student Award 2019

0

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft gisteren in een nek-aan-nekrace de FFP Student Award 2019 gewonnen. Het financiële advies van Sven Maijer, Floris Lautenslager en Martijn Quatfass werd door de vakjury het best beoordeeld. Zij winnen een reis naar het internationale Financieel Planners Congres in Minneapolis (VS) in oktober dit jaar.

FFP organiseert deze wedstrijd jaarlijks voor studenten van de hbo-opleiding Financial Service Management (FSM). De Federatie vindt het namelijk van belang dat de opleiding nauw aansluit bij wat de consument vraagt van een financieel professional. “Consumenten zijn steeds meer aangewezen op het maken van hun eigen financiële planning voor de toekomst en doen daardoor vaker een beroep op een professionele adviseur. Door deze wedstrijd bieden wij de studenten een mogelijkheid om kennis te maken met het vak financiële planning in de praktijk. Na afronding van de studie kunnen de studenten kiezen voor de aanvullende post-hbo FFP-opleiding, waarmee ze gecertificeerd financieel planner kunnen worden.”

Nek-aan-nekrace

Bestuurslid FFP en voorzitter van de vakjury Conny Weber is trots op de deelnemende studenten van 2019. “De kwaliteit van de financiële adviezen was dit jaar erg goed. Hierdoor werd het een nek-aan-nekrace tussen de drie beste hogescholen. Hogeschool van Amsterdam heeft gewonnen omdat zij op alle punten net iets completer en duidelijker zijn. Dit is het kenmerk van financiële planning, een integraal, compleet advies dat inzicht geeft.”

Actuele casus

Achter de HvA eindigde Hogeschool Rotterdam op de tweede plaats en Fontys Hogeschool uit Eindhoven op de derde. In totaal waren vijf hogescholen genomineerd. Weber: “De studententeams ontvingen een actuele financiële casus van FFP. Op basis hiervan hebben zij een goed onderbouwd en persoonlijk financieel plan geschreven, begeleid met een videopresentatie. De betreffende studenten konden dit jaar voor het eerst gebruik maken van het ‘FFP Meet-the-Pro’ programma, waarbij een ervaren Gecertificeerd Financieel Planner gekoppeld werd aan elk studentteam ter ondersteuning of voor een gastcollege tijdens de uitwerking van het plan.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.