FVP gaat op in FFP

0

De vereniging en de stichting Federatie Vermogensplanners (FVP) zijn per 1 augustus opgegaan in de Stichting FFP (FFP). Alle leden van het huidige FVP zullen worden opgenomen in het CFP-register.

De Federatie Vermogens Planners is de beroepsvereniging voor vermogensplanners in Nederland. Het FVP-keurmerk staat sinds 2014 voor specialistische kennis op het gebied van Vermogens- en Beleggingsadvies.

“Consumenten vragen in toenemende mate om een specialist met een brede integrale kijk op hun financiële situatie. Adviseurs volgen deze ontwikkeling. Wij voorzien dat deze trend zich de komende jaren doorzet”, aldus Ruan de Haas (afbeelding), FVP-voorzitter.

“Dit is voor FVP reden geweest om op zoek te gaan naar een combinatie die het beste uit twee werelden – specialisatie en integraal financieel advies – samen brengt. Deze zoektocht heeft geresulteerd in een fusie met FFP. FFP is met haar internationale keurmerk CFP een organisatie die het belang van goed financieel vermogensadvies erkent, onderkent en uitdraagt”, stelt de Haas.

Meer slagkracht

Bij FVP zijn momenteel ruim 90 financieel vermogensadviseurs aangesloten. FFP telt op haar beurt ruim 3.000 Certified Financial Planners. “Door nu samen te gaan, beschikken we straks onder het integrale keurmerk CFP over meer middelen en slagkracht om de waarde van financieel vermogensadvies beter uit te dragen”, aldus de Haas.

“Het opbouwen en behouden van vermogen speelt een heel belangrijke rol in een financieel gezond leven, zowel voor de particulier als de ondernemer. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat wij alle FVP-leden mogen verwelkomen in het CFP-register en als participant van FFP”, stelt Mark Dukers, directeur FFP.

FVP-keurmerk nog tot 2028 houdbaar

FVP-leden kunnen het FVP-keurmerk nog tot 2028 blijven voeren. Adviseurs zijn tot die tijd nog vindbaar op de FVP-website. Zij worden vanaf 1 november 2023 tevens houder van het keurmerk CFP. Voor de huidige Certified Financial Planners die ingeschreven staan in het CFP-register verandert er feitelijk niets.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.