‘Financiële planning leidt tot betere kwaliteit van leven’

0

Een nieuwe studie toont volgens de FFP aan dat Nederlanders die werken met een Certified Financial Planner (CFP) een betere kwaliteit van leven ervaren, van meer financieel vertrouwen en veerkracht genieten en meer tevreden zijn met hun financiële situatie.

De studie naar de waarde van financiële planning werd uitgevoerd in opdracht van Financial Planning Standards Board Ltd. (FPSB) in samenwerking met onder andere Stichting Federatie Financieel Planners (FFP), door onafhankelijk onderzoeksbureau Mymavins. In 15 landen wereldwijd werden 15.332 geadviseerde en niet-geadviseerde consumenten ondervraagt in de leeftijd van 25 jaar en ouder met een inkomen van 60.000 euro per jaar en een belegbaar vermogen van 35.000 euro of meer.

Mythes ontkrachten

De studie onderzoekt de waarde van financiële planning, meet de financiële en niet-financiële impact van financiële planning op de kwaliteit van leven, het financieel vertrouwen, financiële tevredenheid en de ervaren toegevoegde waarde. Hierbij worden mythes rond financiële planning ontkracht en de toekomst van het beroep wordt geanalyseerd. Dante De Gori,  Chief Executive Officer van de FPSB: “In dit huidige volatiele klimaat, waar onverwachte gebeurtenissen de wereldeconomie hevig kunnen laten schudden, is de rol van financiële planning in het algemeen en die van CFP-professionals in het bijzonder nog belangrijker geworden om consumenten in staat te stellen goed geadviseerde financiële beslissingen te nemen om hun langetermijndoelen te bereiken, terwijl je geniet van gezonde en gewenste kwaliteit van leven. De bevindingen in deze wereldwijde studie geven het overtuigende bewijs van de immense toegevoegde waarde die CFP-professionals bieden bij het ondersteunen van de financiële behoeften van consumenten in tijden van onzekerheid, waardoor de reputatie van CFP-certificering als het wereldwijde ‘symbol of excellence’ in financiële planning wordt versterkt.”

Financiële consequenties

Mark Dukers (foto), directeur FFP, sluit zich aan bij de conclusie van De Gori: “Elke verandering in het leven van een mens brengt financiële consequenties met zich mee. Inzicht krijgen in wat deze veranderingen voor iemand betekenen en hoe men hierin moet handelen vraagt om financiële planning en de ondersteuning van een kundig en betrouwbaar financieel planner.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.