Huurderspaspoort integreert Ockto

0

Binnenkort kunnen huurders die gebruik willen maken van het Huurderspaspoort de daarvoor benodigde gegevens verzamelen met de app van Ockto. Nadat een paspoort – met behulp van Ockto – is ingevuld kan de huurder de juiste gegevens aanleveren voor het huren van een woning.

Het Huurderspaspoort is een initiatief van Qii. Het komt beschikbaar voor consumenten die op zoek zijn naar een huurwoning en het belangrijk vinden dat zijn of haar gegevens veilig worden gedeeld met de makelaar, verhuurder of beheerder.

Tijdwinst

Volgens Qii gaat er nog altijd veel tijd verloren aan het zoeken, verzamelen, invullen en controleren van al deze informatie. “En dat terwijl deze gegevens gewoon digitaal beschikbaar bij de overheid. Met het Huurderspaspoort hoeft een huurder niet voor iedere huurwoning elke keer opnieuw de juiste documentatie aan te leveren. Dit scheelt de huurder veel tijd en de verhuurder krijgt een betrouwbaar beeld van de potentiële huurder”, aldus Rutger van Hulzen van Huurderspaspoort.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.