Fintech platform Ockto neemt iWize over

0

Ockto neemt iWize aan. Binnen het domein van het veilig delen van persoonsgegevens is iWize, na Ockto, de nummer twee in Nederland.

Met de overname van iWize voegt fintecht Ockto veel expertise, een significant volume en tientallen mooie klanten toe aan haar portefeuille. iWize is onder meer actief in de overheidsmarkt, het consumptief krediet domein en de hypotheeksector. De combinatie Ockto/iWize is volgens beide partijen ideaal gepositioneerd om een belangrijke rol te gaan spelen in het Europese ID-Wallet speelveld. De overname heeft geen gevolgen voor de dienstverlening van iWize. Directie en medewerkers van iWize maken voltallig de overstap naar Ockto.

Krachtenbundeling om voorop te blijven lopen

Ockto en iWize zijn beide actief in een innovatief en snelgroeiend domein waarbinnen de komende jaren veel gaat veranderen. De introductie van nieuwe Europese wetgeving die toeziet op digitaal identificeren en het via zogenaamde ID-wallets delen van persoonsgegevens, brengt deze veranderingen verder in een stroomversnelling. Roel ter Brugge (rechts), directeur van Ockto: “Door bundeling van de krachten en expertise van Ockto en iWize ontstaat de ruimte om de investeringen te doen die nodig zijn om voorop te blijven lopen.”

Versnelling gebruik brondata in hypotheeksector

De Nederlandse hypotheeksector is een van de sectoren die serieus inzet op het gebruiken van digitaal gedeelde persoonsgegevens. De 40 belangrijkste hypotheekadviesketens en geldverstrekkers hebben een brondata-convenant ondertekend, waarin is afgesproken dat uiterlijk eind 2024 een gemiddeld complexe hypotheekaanvraag volledig op basis van brondata kan worden geaccepteerd. Via de toepassingen van Ockto en iWize delen nu al jaarlijks vele honderdduizenden consumenten hun persoonsgegevens bij het aanvragen van een hypotheek. Door de bundeling wordt het voor geldverstrekkers makkelijker om aan de afspraken van het brondata convenant te kunnen voldoen, doordat technisch aansluiten op één van beide datadeelplatformen volstaat om brondata van beide te kunnen ophalen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.