Digitale identificatie bij hypotheek van NIBC en Lot

0

Met de introductie van digitale identificatie via OcktoID zetten NIBC en lot Hypotheken een volgende stap in het gebruik van brondata bij hypotheekaanvragen. Via deze nieuwe dienst kunnen klanten zich digitaal identificeren via iDIN en de BRP. Dat maakt het aanleveren van een kopie identiteitsbewijs overbodig.

Door deze stap hoeven klanten nu één document minder aan te leveren, wat resulteert in meer gemak voor klant én adviseur. Minder papierwerk, minder kans op fouten en een snellere afhandeling van dossiers. Saskia Buursink (grote foto), directeur Lot Hypotheken, is enthousiast over deze ontwikkeling. “We streven naar een proces met zo min mogelijk papierwerk. Door onze stukkenlijst zo kort als mogelijk te houden en optimaal gebruik te maken van brondata, maken we dit mogelijk. De overstap naar digitale identificatie is wederom een mooie stap vooruit naar een nog eenvoudiger, papierloos hypotheekproces.”

Overzichtelijker en eenvoudiger

Klanten van Lot Hypotheken en NIBC konden al gebruik maken van de mogelijkheid om via de Ockto-app diverse gegevens te verzamelen voor hun hypotheekaanvraag. Ockto haalt deze informatie direct en digitaal op bij de bron. Het nieuwe OcktoID biedt een alles-in-één oplossing voor digitale identificatie die voldoet aan de eisen van zowel de Wwft als de AVG. Het systeem maakt gebruik van iDIN voor identificatie en kan indien nodig extra gegevens uit de BasisRegistratie Personen (BRP) halen. Met de toevoeging van digitale identificatie via OcktoID wordt het aanvraagproces overzichtelijker en eenvoudiger. Bovendien, zo stellen beide labels, voldoet de adviseur met OcktoID in één keer aan de AVG, omdat het geen BSN bevat.

Richard Leijnse, Managing Director Hypotheken en Sparen bij NIBC: “Met OcktoID zetten we wederom een grote stap vooruit in het vereenvoudigen en versnellen van het hypotheekaanvraagproces. Het is een win-win voor iedereen: veiliger, sneller en minder papierwerk.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.