Hudig-Langeveldt Prijs voor Arjen Ronner

0

Prof. dr. Arjen Ronner, mededirecteur van de masteropleiding Verzekeringskunde, heeft de tiende editie van de Hudig-Langeveldt Prijs gewonnen. Hij ontving de prijs voor zijn belangrijke en vernieuwende bijdrage aan onderzoek en onderwijs in de verzekeringsbranche.

De Hudig-Langeveldt Prijs wordt uitgereikt door de Hudig-Langeveldt Stichting aan een persoon die een opmerkelijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkelingen in de verzekeringsbranche. De stichting heeft tot doel het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van verzekeringen en financiële dienstverlening.

De laatste keer dat de prijs werd uitgereikt was in 2015. Mr. Theo Kremer, destijds nog directeur van het Personenschade Instituut van Verzekeraars (PIV), ontving de prijs voor zijn inzet voor het PIV. Hierdoor nam de kwaliteit van de letselschadebehandeling toe en verbeterde de positie van het slachtoffer.

Hele generatie risicoadviseurs

Ronner was van 1993 tot 2006 parttime werkzaam als professor op het gebied van Financial Econometrics en Actuarial Sciences aan de Vrije Universiteit. Sinds 2006 is hij bijzonder hoogleraar Enterprise Risk Management (ERM) aan de Universiteit van Amsterdam. “Onder de deskundige en enthousiaste begeleiding van Ronner is veel onderzoek gedaan en is een generatie risicoadviseurs opgeleid die uitstekend in staat is om bedrijven, de overheid en non-profitinstellingen te helpen bij het identificeren, kwalificeren, beheersen en financieren van de risico’s in de praktijk van alle dag”, aldus Rolf van der Wal, voorzitter van de Hudig-Langeveldt Stichting.

Hudig-Langeveldt Prijs

De Hudig-Langeveldt Stichting is in 1975 opgericht ter gelegenheid van de gecombineerde jubileumviering van een aantal werkmaatschappijen van de Hudig-Langeveldt Groep, inmiddels Aon Groep Nederland.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.