Gevolgen asbestverbod voor verzekeringsdekking

0

Onderzoek door Bureau DFO geeft aan dat in toenemende mate problemen ontstaan bij het afhandelen van asbestschades. Om die reden heeft zij in samenwerking met asbestspecialisten van expertisebedrijf Lengkeek een workshop Asbest ontwikkeld voor de financieel adviseur.

Deze problematiek wordt volgens DFO veroorzaakt doordat verzekeringsmaatschappijen – met het oog op het Asbestverbod – hun polisvoorwaarden hieromtrent hebben gewijzigd of gaan wijzigen. Daarbij kijken zij zeer kritisch naar asbestschademeldingen.

Meer clausules

DFO: “Zowel de agrarische sector (100 miljoen m2) als de particuliere sector (20 miljoen m2) telt nog vele vierkante meters asbesthoudende daken. Deze daken zullen moeten worden vervangen. Verzekeraars voeren een actief beleid om te voorkomen dat zij bij schade voor de kosten van vervanging van de daken gaan opdraaien. Daarom worden in polissen steeds meer clausules ingebouwd en wordt de beoordeling van schades steeds strenger.”

Inhoud

Tijdens de workshop komt naast het asbestverbod zelf ook de impact daarvan op verzekeringen aan bod. Niet alleen de belangrijkste wijzigingen in polisvoorwaarden in de zakelijke markt, maar ook hoe asbest in de particuliere verzekeringspolissen wordt behandeld. Verder is er aandacht voor de belangrijkste discussiepunten bij concrete schades en bij nieuw te verzekeren risico’s.

De workshops voor adviseurs worden gehouden op 28 augustus in Eindhoven, 2 oktober in Hoevelaken en 1 november in Zwolle. De workshop werd eerder al exclusief gegeven voor de leden van de Expertisegroep Schadebehandeling en zal ook via assurantieclubs worden aangeboden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.