Fysieke beursvloer Aon ook in 2020

0

De omzet van Aon Nederland is in 2019 met 3,5% toegenomen tot 391,2 miljoen euro. Die positieve groeilijn zette in het eerste kwartaal van 2020 door, maar de verwachting is dat de coronacrisis de groeicijfers voor de rest van het jaar enigszins afvlakken, zegt topman Marc van Nuland.

Van Nuland, Country Manager van Aon Nederland, noemt 2019 een goed jaar voor de risico- en verzekeringsadviseur, maar ook een uitdagend jaar waarin de verzekeringsmarkt opnieuw verharde. “We houden er rekening mee dat ook dit jaar weer veel polissen door de verzekeraar worden opgezegd. We zullen opnieuw in onderhandeling gaan met de verzekeraars om te zorgen dat onze klanten goed verzekerd blijven. Om de klant de best mogelijke onderhandelingspositie te geven, helpen wij hen een helder risicoprofiel te vormen en te investeren in preventie en in professioneel risicomanagement. Uiteraard komt ook de beursvloer op ons kantoor in Rotterdam weer terug, omdat dit vorig jaar zowel verzekeraars als onszelf goed heeft geholpen om de vaak lastige onderhandelingen beter te faciliteren.”

Fysieke beursvloer

De fysieke assurantiebeurzen in Amsterdam en in Rotterdam zijn begin 2000 als gevolg van de opkomende automatisering gesloten. Vorig jaar vond Aon het tijd om achter die computer vandaan te komen om elkaar weer in de ogen te kijken. Persoonlijk en in een goede sfeer de dossiers van de klanten bespreken, met als doel een zo goed mogelijke oplossing voor de klanten. Zoals dat vroeger ging op de assurantiebeurs.

Met de beursvloer brengt Aon de verschillende partijen die hierover afspraken maken fysiek bij elkaar. De eerste fysieke assurantiebeurs was op 1 oktober 2019, daarna kwamen er iedere dinsdag veel verzekeraars bij Aon over de vloer om fysiek in gesprek te gaan met Aon’s adviseurs. Wanneer dit ‘fysiek’ weer mogelijk is, krijgt deze assurantiebeurs dit jaar een vervolg.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.