De zomer van… Jan-Pieter van der Helm

0

Wat is voor jou de ultieme vakantiebeleving en wat zou je anderen zeker aanraden om eens te gaan doen op een zomerse vrije dag? Deze zomer leest u in deze rubriek hoe de branche het liefst vakantie viert. Dit keer de vakantie van Jan-Pieter van der Helm, Director Financial Services bij IG&H.

Ga eens een dagje het water op. Lekker los van de wal en ontspannen maar!

Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit?

Ik hou van variatie. Liefst ga ik met de auto, de vakantie begint dan voor mij zodra ik de deur achter mij dicht trek. Ik hou van variatie, dus echt een combi van kust en binnenland, natuur en stad en bergen en vlaktes. Lekker rondtrekken en in 3-4 weken een stuk of 5-6 bestemmingen aandoen en telkens een paar dagen blijven. En dan in een mooi gevarieerd (warm) land zoals Italië, Kroatië, Spanje of Portugal.

Wat gaat er absoluut mee op vakantie?

Ik ga voor het eerst met een elektrische auto op vakantie, dus de oplaadstekker van mijn auto gaat zeker mee!

Wat neem je zeker niet mee?

Hmmm, ik denk toch een dikke winterjas. Wil wel graag naar een lekker warm land.

Sta je zakelijk ‘aan’ tijdens de vakantie?

Ik sta in de ‘snooze’-stand zal ik maar zeggen. Ik check iedere dag mijn mail/app, maar ik ga echt alleen ‘aan’ indien het heel dringend is. Kan de zaken op vakantie prima loslaten, maar vind het wel fijn om beetje vinger aan de pols te houden zodat ik weet waar ik aan toe ben als ik weer terug kom.

Wat mis je aan het einde van de vakantie het meest aan thuis?

Het comfort van een écht huis: de ruimte, de spullen, die heerlijke douche en dat lekkere bed. Gewoon de dingen die je eigenlijk als vanzelfsprekend neemt als je thuis bent, maar stiekem toch mist als je langer weg van huis bent.

Je eerste werkdag na de vakantie. Wat is het eerste dat je doet als je binnen bent?

Ik hou ervan om vroeg te beginnen, ergens tussen 7:30 en 8:00 uur. Dan is het nog lekker rustig en kan ik alvast een aantal dingen oppakken. Daarna goed bijpraten over de vakantie met collega’s en dan eigenlijk business as usual.

Jouw tip voor een dagje uit?

Dagje het water op, lekker los van de wal en ontspannen maar. Woon zelf aan het water, dus doe dat regelmatig. Echt genieten!

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.