Cyberverzekering van Intermax en Meeùs

0

Cloud- en managed securityspecialist Intermax breidt samen met verzekeringsadviseur Meeùs vanaf vandaag zijn dienstverlening uit met een geïntegreerde cyberverzekering.

Het bedrijf is hiermee naar eigen zeggen de eerste serviceprovider in Nederland waarbij klanten, wanneer zij hun IT outsourcen, eenvoudig en automatisch verzekerd zijn tegen de gevolgen van cybercrime.

Ludo Baauw, oprichter en algemeen directeur van Intermax Cloudsourcing: “De verzekering wordt in samenwerking met Meeùs aangeboden aan klanten van Intermax en is vast onderdeel van de dienstverlening. De verzekering dekt schades die voortvloeien uit data die in beheer zijn bij ons bedrijf, de kosten voor first incident response en de aansprakelijkheid van derden als gevolg van een onverhoopt incident, bijvoorbeeld een datalek.

Illusie

Intermax biedt een totaalpakket aan IT-diensten om systemen en data veilig en beschikbaar te houden. Baauw: “Zelfs als je miljoenen investeert, is 100% veiligheid een illusie. Hier zijn we altijd heel transparant over tegen onze klanten. We willen dat onze klanten zich geen zorgen maken over hun IT, daar zijn wij voor. Mocht een klant onverhoopt toch te maken krijgen met een incident, dan zijn de risico’s gedekt en doen we er alles aan om de oorspronkelijke situatie zo snel mogelijk te herstellen. Dit is cruciaal voor elke organisatie, zeker nu de AVG in mei van kracht wordt.”

“We vinden dat de dienstverlening die hoort bij het uitbesteden van IT naar de cloud altijd inclusief verzekering moet zijn, zeker wanneer klanten ook gebruik maken van ons Guardian360 beveiligingsplatform. Daarom betalen wij de premie van deze verzekering voor onze klanten. Vergelijk het met een leaseauto; gaat de auto stuk, dan krijg je vervangend vervoer. Op precies dezelfde manier moet IT ook altijd doorgaan”, aldus Baauw.

Meeùs

“We kennen Intermax als een bedrijf dat zeer serieus met risico’s omgaat, en de juiste technologie inzet om risico’s te reduceren. We wisten daarom ook dat we voor verzekeraars een interessante case hadden, waarmee we de klanten van Intermax extra zekerheid kunnen bieden bij een calamiteit,” zegt Menno Sombroek, directeur groot zakelijk bij Meeùs. “Tijdens en na een issue hebben klanten direct beschikking over technische en communicatiespecialisten. Op deze manier beperkt Intermax de negatieve effecten van cybercrime tot een minimum.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.