Verzekeraars innen 36 mln cyberpremie

0

Het totale bruto premievolume van de cyberverzekeringen komt in 2021 uit op ruim 36 miljoen euro, tegen 28 miljoen euro in 2020. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het Data Analytics Centre (DAC) van het Verbond van Verzekeraars.

In het onderzoek wordt schadeverzekeraars, die actief zijn op de Nederlandse markt, onder meer gevraagd naar hun activiteiten op de cyberverzekeringsmarkt. Van de in totaal ongeveer 45 actieve verzekeraars op de markt voor zakelijke schadeverzekeringen, hebben 38 deelgenomen aan het onderzoek. 15 hiervan verkochten in 2021 cyberverzekeringen. Ongeveer de helft van de deelnemers heeft vorig jaar schadeclaims op deze polissen ontvangen.

De uitkomsten zijn onderdeel van de Statistiek Premie-inkomen Schade Zakelijk 2021 van het Verbond van Verzekeraars. Net als vorig jaar richten de meeste cyberverzekeraars zich volledig op de zakelijke markt en bieden dus geen polissen aan voor particulieren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.